Onderzoek Soroush is "alarmerend" slecht.

BUTTON_POST_REPLY
Ridouan Aboe Roemaissae
Site Admin
BerichtenCOLON 164
GeregistreerdCOLON Do Mei 30, 2013 1:05 pm

Onderzoek Soroush is "alarmerend" slecht.

Bericht door Ridouan Aboe Roemaissae »

Een alarmerend onderzoek van een promovendus van de universiteit in Tilburg over orthodoxe moslims in Nederland klopt niet en moet gerectificeerd worden.

Dat is de conclusie van een externe commissie die onderzoek heeft gedaan naar het proefschrift, waarop de Iraans-Nederlandse socioloog Mohammed Nazar Soroush vorig jaar promoveerde.

Lees hier verder:

https://www.ad.nl/binnenland/commissie- ... ~ad9f1514/

Alhamdullillaah, dit was ook onze conclusie na het toentertijd lezen van het onderzoek van Soroush. Toen wij dit proefschrift onder ogen kregen zagen wij na dit kort doorgebladerd te hebben al dat het tal van wetenschappelijke fouten- en onzorgvuldigheden bevatte, dit naast belabberd veldonderzoek.

Het is dan ook onbegrijpelijk dat een universiteit Soroush op dit werk liet promoveren, vooral toen wij later terugzagen hoe slecht het gesteld was met het taalniveau van Soroush (iets met integratie?). Hoe is het mogelijk dat iemand die amper algemeen beschaafd Nederlands kan spreken een onderzoek scriptie inlevert op universitair niveau in de Nederlandse taal?

Het alarmerende van dit is dat deze hetze tegen de Islaam nu al geruime tijd bezig is. Beleidsmakers, politici, universitair onderzoekers en andere mensen mengen zich keer op keer in het “islamdebat” maar zonder wetenschappelijke grondslagen en onderzoek regels in acht te nemen. Men beweert iets over de Islaam en wil van daaruit de moslims keer op keer in de verdediging dringen om te reageren op hun insinuaties en valse beweringen. Ik snap niet dat mensen nu niet gaan nadenken na de zoveelste onthulling op dit vlak? Want het is schokkend om te zien dat letterlijk geen één van deze mensen zich op wetenschappelijke kritiek baseert en dat het steeds zo makkelijk is deze kritiek objectief aantoonbaar te pareren vanuit de Islaam en haar bronnen zelf?!

Als een andere religie, politieke ideologie, geaardheid of levensovertuiging op deze wijze door het slijk gehaald zou worden, dan zouden de meeste mensen op hun achterste poten staan! En terecht. Aangezien het leveren van kritiek geen vrijbrief is om te lasteren en valselijk zaken te beweren!

Wij hopen dat de rectificatie ook orthodoxe moslims zelf aan het woord laat zodat men kan zien wat deze groep zelf denkt-, vind-, en voelt over maatschappelijke- en politieke zaken.

Hier kunt onze kritiek van toen teruglezen:
Het onderzoekswerk van M.N Soroush kritisch bekeken.

Inleiding Bismillaah wa salaatoe wa salaam ‘ala Rasoelillaah, ama ba’d,

Er is de afgelopen dagen aardig wat aandacht geweest voor het onderzoekswerk van doctor Soroush waarop hij promoveerde getiteld: Institutionele reproductie van salafistische jongeren in Nederland.
Het probleem is dat zijn werk nogal kritiekloos wordt overgenomen door meerdere media en dat deze media het onderzoek (mis)gebruiken om het Salafisme nogal negatief te belichten en soms met eigen conclusies(?) te komen.

Om deze reden willen wij kort stilstaan bij het onderzoek, opmerkingen van Dhr. Soroush zelf n.a.v. zijn onderzoek en andere opmerkingen in de media.

Dit ook om dreigende maatschappelijke onrust tegen te gaan en als men het echt meent qua angst zal men dit hopelijk oppikken en hier blij om zijn. Dit aangezien een pikzwart beeld wordt geschetst van iets wat op zijn slechtst gezegd grijs is!

We delen het als volgt in:

• Het onderzoek en de afbakening van het Salafisme.
• De Bibliografie van Soroush.
• De vraagstelling en transparantie.
• Het interview in de Telegraaf waarin Dhr. Soroush
geïnterviewd wordt.
• Een aantal beweringen van Dhr. Soroush in zijn
onderzoek.
• De Volkskrant interviewt Dhr. Soroush.
• Conclusie.
• Aanbeveling.

Lees hier verder:

viewtopic.php?t=688&p=1019
BUTTON_POST_REPLY