Oordeel over deelname aan verkiezingen - sh Yahya al hajoori

BUTTON_POST_REPLY
bintu Muhammed
BerichtenCOLON 15
GeregistreerdCOLON Za Jun 01, 2013 7:03 pm

Oordeel over deelname aan verkiezingen - sh Yahya al hajoori

Bericht door bintu Muhammed »

بسم الله الرحمن الرحيم

http://www.youtube.com/watch?v=LBJNBhpb ... re&index=2

Shaykh Yahyaa -moge Allaah hem beschermen- zei in zijn boek al-Mabaadi al-Moefiedah:

''En als er tegen jou wordt gezegd: wat is democratie? Zeg dan: dat is het regeren van het volk over zichzelf, zonder Boek (i.e. de Quraan) of Soennah.

En als er tegen jou wordt gezegd: wat is het oordeel erover? Zeg dan: het is grote Shirk (polytheïsme). En het bewijs is de Uitspraak van Allaah de Verhevene:

Het oordeel is slechts aan Allaah.
(12:40)

En Zijn Uitspraak:

En Hij laat niet één deelgenoot in Zijn oordeel toe.
(18:26)

En als tegen jou wordt gezegd: wat is de werkelijkheid van verkiezingen? Zeg dan: het is van het democratische systeem, dat de Sharie'ah (Islamitische Wetgeving) verwerpt. En het is imitatie van de ongelovigen en het imiteren van hen is niet toegestaan. En er zit veel schade in en er zit geen enkel profijt of voordeel in voor de moslims. En van de belangrijkste schadelijkheden ervan is: het gelijkstellen van de waarheid aan de valsheid en de persoon van waarheid aan de persoon van valsheid naar gelang de meerderheid (van de stemmen). En het verwaarlozen van al-Walaa (bevriending en loyaliteit) en al-Baraa (vijandschap en distantiëring) [omwille van Allaah]. En het verscheuren van de eenheid van de moslims en het werpen van vijandschap en haat en Ta7azzob (partijvorming) en at-Ta'assob (fanatisme) onder hen en oplichterij en bedriegerij en fraude en valsheid en het verpesten van tijd en eigendommen en het teniet doen van de schaamte van de vrouwen. En het destabiliseren van het vertrouwen in de wetenschappen van de Islamitische Sharie'ah (Wetgeving) en haar mensen.'' [Einde]

Men kan de gehele vertaling van dit boek hier lezen: http://aloloom.net/upload/m/holandi/Pro ... qiedah.pdf
BUTTON_POST_REPLY