Korte terugblik Jinek over het Boerka verbod

BUTTON_POST_REPLY
Ridouan Aboe Roemaissae
Site Admin
BerichtenCOLON 164
GeregistreerdCOLON Do Mei 30, 2013 1:05 pm

Korte terugblik Jinek over het Boerka verbod

Bericht door Ridouan Aboe Roemaissae »

Korte terugblik n.a.v. de uitzending bij Jinek over het Boerka verbod.


Bismillaah wa salaatoe wa sallaam ‘ala Rasoellillaah, ama ba’d,

Er is de laatste week veel ophef op het boerka verbod en al veel over geschreven en gezegd. Daarom is dit geenszins een poging dit opnieuw allemaal te re-produceren.

Wel was er op 30 juli jl. was er een uitzending bij Jinek over het aanstaande boerka verbod en deze uitzending liet in een notendop zien hoe belachelijk de nieuwe wet is:

https://www.npostart.nl/jinek/31-07-201 ... #66b42a140

Tamara Youssef was hier te gast met andere gasten om over dit verbod te praten. Wat opviel waren een aantal argumenten die in het boerka verbod zijn aangehaald, zgn. als rechtvaardiging van het verbod namelijk:
1. Boerka’s zijn discriminerend en onderdrukkend voor vrouwen.
2. Boerka’s brengen de veiligheid in Nederland in gevaar. Je weet nooit wie eronder zit, zelfs niet of het een man of een vrouw is. Hoe moet een conducteur op tramlijn 17 de identiteit van de boerkadraagster vaststellen? En het dragen van bivakmutsen staan we toch ook niet toe?
3. Boerka’s vormen een onoverkomelijke hindernis voor integratie. Je kunt niet communiceren met iemand van wie je de mimiek niet ziet. En geen werkgever zal een sollicitant met een boerka aannemen.
Dit zijn een aantal argumenten die men aandraagt. Wie de uitzending van Jinek ziet, ziet zelf ook dat deze argumenten puur bedacht zijn om moslima’s te beperken. Laten we kijken per argument hoe het in het dagelijks leven van moslima’s geregeld is die deze gezicht bedekkende kleding dragen. De uitzending gaf een uitgelezen kans te zien hoe het in Nederland anno 2019 gesteld is met de symboolpolitiek jegens moslims en de hypocrisie- en dubbele maten.
Ik zal dit aantonen aan de hand van een aantal (flut) argumenten en de werkelijkheid waarin wij dagelijks leven.

Voordat ik begin wil ik stellen dat:

Een wet voor het verbod voor boerka dragers binnen een aantal sectoren die zich niet willen laten identificeren- en niet willen meewerken aan hun medische behandeling logischer was geweest. Dit gezien de argumentering die men er aanvankelijk op los liet. Dit aangezien in de praktijk er totaal geen rechtvaardiging- en reden is voor het instellen van deze wet!

Lees hier verder:
Niqaab final.pdf
(814.17 KiB) 525 keer gedownload
BUTTON_POST_REPLY