Daliel.nl of Kalaam.nl ? | Joram en zijn aanvallen op al-Salafiyyah

in Aqidah door

Het is voor velen niet onbekend dat de ex-pvv’er Joram van Klaveren een aantal jaar geleden moslim was geworden, walhamdulillaah. Wij vragen Allaah om hem standvastigheid te geven op het geloof.

Wat velen niet weten is dat Joram vanaf zijn bekering qua begeleiding in de handen van Ash’ari/Soefies is gekomen, waaronder Mhmed Aarab en zijn consorten. Die zijn invloed meteen liet gelden in Joram’s boek ‘Afvallige’ welke hij meteen kort na zijn bekering schreef, en welke is gepubliceerd door het vrijzinnige filosofische instituut ‘Kennishuys’. In zijn boek begon de net bekeerde Joram meteen de openlijke aanval op de da’wah van Shaykh Muhammed ibn ‘Abd al-Wahhaab, in navolging van zijn nieuwe geestelijke leiders.De effecten van Aarab en zijn kliekje werden dus meteen duidelijk, Joram begon in zijn boek meteen de Islaam uit te leggen vanuit een Kalami perspectief. Dus in plaats van om als bekeerling even pas op de plaats te maken, jezelf te onderwijzen in het nieuwe geloof, koos Joram ervoor om meteen aan de slag te gaan als een Mutakallim geleerde.

Over alle onderwerpen was Joram – net bekeerd – ineens een specialist. Over talloze onderwerpen begon hij te schrijven van filosofische kalami godsbewijzen, tot de samenstelling van de Quran, wetscholen, Jihaad, Sierah van de Profeet, Jodenhaat, Ahl al-Dhimmah, en ga zo maar verder. Joram ontpopte zich ineens als een ware Mudjtahid die over alles kan schrijven, terwijl hij nog moest leren bidden, en Surah al-Fatihah onder de knie moest krijgen.

Wat opvallend was, is dat Joram het ook nodig vond om een heel hoofdstuk te wijden aan, je raad het al, het “Wahhabisme”/Salafisme. Waar hij het Wahhabisme/Salafisme probeert te framen als extremistisch, en in de hoek wil zetten samen met al-Qa’idah en Isis.

Om dit soort bekeerlingen platform te geven, naar voren te schuiven als onderwijzer voor de moslims is op zijn zachts gezegd problematisch. De Islaam is geen theekransje, waar jan en alleman naar voren geschoven mag worden, waar men allerlei mensen mixt met verschillende ‘Aqiedah’s.

De vraag is dan ook, welke weg wil daliel.nl opgaan? Of sterker nog, waren ze al opgegaan! Hebben zij überhaupt nog enige zuivere filter in hun da’wah, gezien de personen die zij allemaal platform geven en hebben gegeven? Men claimt dat men de klassieke islaam wil vertalen naar de huidige moderne tijd. Maar de klassieke Islaam, is de Islaam zoals deze bestond in de eerste drie generaties van de Islaam, want dát is wat klassiek betekent. Maar wat wij enkel zien is hun promotie en associatie met figuren van allerlei pluimage, van Mutakallimin tot Soefie Qoeboeries die zich baseren op post-klassieke en vroeg-moderne Kalaam geleerden.

De onlangs gepubliceerde video met Joram – de anti Salafi – van Klaveren met daarin een ellelange Kalami uitleg van de Islaam, getuigd alles behalve van een klassieke Islaam. Sinds wanneer zijn Arestoteliaans geïnspireerde Kalami argumenten ‘bewijzen voor de waarheid van de Islaam‘ geworden?!

Tonnen geld worden binnengehaald beste moslims, van jullie geld, en Allaah zal je vragen waarom je jouw geld hebt gegeven aan dubieuze stichtingen en instituten die niet de da’wah van de Profeten verkondigen.

Moge Allaah ons standvastigheid geven op de Sunnah.

Tags:

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*