Al het goede zit in het navolgen van de Selef

Biografie van as-Shaykh Saalih al Fawzaan, Hafidahoellaah.

in Siyar - Biografieën door

Shaych al-‘Allaamah Dr. Saalih Ibn Fawzaan Ibn ‘Abdoellaah Ibn Fawzaan:

Hij is de weledele Shaykh Dr. Saalih ibn Fawzaan ibn ‘Abdoellaah (hafiedhahoellaah) van de familie Fawzaan van de stam van ash-Shamaasieyah.

Hij werd geboren in 1354 N.H./1933 N.C. Zijn vader overleed toen hij nog jong was en dus werd hij opgevoed door zijn familie. Hij leerde de Edele Qur’aan, de grondbeginselen voor lezen en schrijven, van de Iemaam van de Masdjied in de stad, die een absoluut kundige voordrager was, Shaykh Hamoed Ibn Soelaymaan at-Talaal. Later werd Shaych at-Talaal tot rechter aangesteld in de stad van Darieyah (niet Dir’iyyah in Riyaadh) in de regio van Qasiem.

Hij studeerde later aan de staatsschool, toen die werd geopend in ash-Shamaasieyah in het jaar 1369 N.H./1948 N.C. Hij voltooide zijn studies op de Faysalieyyah school in Boeraydah in het jaar 1371 N.H./1950 N.C. en werd toen benoemd als schoolleraar voor minderjarigen. Daarna trad hij toe tot het educatieve instituut in Boeraydah toen het werd geopend in het jaar 1373 N.H./1952 N.C. Vervolgens trad hij toe tot de faculteit van Sharie`ah (op de universiteit van Iemaam Mohammed ibn Sa’oed) in Riyaadh en slaagde daarvoor in 1381 N.H./1960 N.C. Daarna behaalde hij zijn Master Degree in Fiqh, en later een Doctoraal van dezelfde faculteit, dat ook gespecialiseerd is in Fiqh.

Na de afronding van zijn studie aan de Faculteit van Sharie`ah, werd hij benoemd tot leraar binnen het educatieve instituut in Riyaadh, toen werd hij overgebracht tot het onderwijzen in de Faculteit van Sharie`ah. Vervolgens, werd hij overgebracht tot het geven van onderwijs aan de Afdeling voor Hogere Studies binnen de Faculteit voor de Principes van de Religie (Oesoel ad-Dien). Daarna werd hij overgeplaatst tot het geven van onderwijs aan het Hoogste Gerechtshof van Justitie, waar hij als hoofd werd benoemd. Daarna keerde hij terug tot het geven van les, nadat zijn periode als bestuurshoofd tot een einde kwam. Hij werd toen tot lid benoemd van het Permanente Comité voor Islamitische Onderzoek en Fataawah, waar hij tot vandaag de dag nog mee door gaat.

De weledele Shaych is een lid van de raad van Grote Geleerden, en een lid van de Fiqh Comité in Mekkah (deel van ar-Raabitah), en een lid van het Comité voor Toezicht over de Uitnodigers (Doe`aat) in Hadj, terwijl hij ook als voorzitter optreed (zijn feitelijke hoofdrol) in het lidmaatschap van de Permanente Comité voor Islaamitisch Onderzoek en Fataawa. Hij is ook de Iemaam, Khatieb en leraar aan de Prins Moet`ib Ibn `Abdoel-`Azeez masdjied in al-Malaz.

Lees het hier verder: bio shaykh al fawzaan

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

Meeste recente van Siyar - Biografieën

Ga naar Boven