Al het goede zit in het navolgen van de Selef

Korte terugblik n.a.v. de uitzending bij Jinek over het Boerka verbod.

in Aqidah/da'wah door

Bismillaah wa salaatoe wa salaam ‘ala Rasoelillaah, ama ba’d,

Dit artikel is uit 2019 en wordt opnieuw gepubliceerd:

Er is de laatste week veel ophef op het boerka verbod en al veel over geschreven en gezegd. Daarom is dit geenszins een poging dit opnieuw allemaal te herproduceren.

Wel was er op 30 juli 2019. was er een uitzending bij Jinek over het aanstaande boerka verbod en deze uitzending liet in een notendop zien hoe belachelijk de nieuwe wet is:

https://www.npostart.nl/jinek/31-07-2019/KN_1708501#66b42a140

Tamara Youssef was hier te gast met andere gasten om over dit verbod te praten. Wat opviel waren een aantal argumenten die in het boerka verbod zijn aangehaald, zgn. als rechtvaardiging van het verbod namelijk: [1]

  1. Boerka’s zijn discriminerend en onderdrukkend voor vrouwen.
  2. Boerka’s brengen de veiligheid in Nederland in gevaar. Je weet nooit wie eronder zit, zelfs niet of het een man of een vrouw is. Hoe moet een conducteur op tramlijn 17 de identiteit van de boerkadraagster vaststellen? En het dragen van bivakmutsen staan we toch ook niet toe?
  3. Boerka’s vormen een onoverkomelijke hindernis voor integratie. Je kunt niet communiceren met iemand van wie je de mimiek niet ziet. En geen werkgever zal een sollicitant met een boerka aannemen.

Dit zijn een aantal argumenten die men aandraagt. Wie de uitzending van Jinek ziet, ziet zelf ook dat deze argumenten puur bedacht zijn om moslima’s te beperken. Laten we kijken per argument hoe het in het dagelijks leven van moslima’s geregeld is die deze gezicht bedekkende kleding dragen. De uitzending gaf een uitgelezen kans te zien hoe het in Nederland anno 2019 gesteld is met de symboolpolitiek jegens moslims en de hypocrisie- en dubbele maten.

Ik zal dit aantonen aan de hand van een aantal (flut) argumenten en de werkelijkheid waarin wij dagelijks leven.

[1] https://www.rd.nl/vandaag/binnenland/tal-van-argumenten-in-debat-over-boerka-1.6971

Lees de pdf hier: Niqaab final

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

Meeste recente van Aqidah

Ga naar Boven