Al het goede zit in het navolgen van de Selef

Djamaa’atoet-Takfier wal-Hiedjrah 

in Aqidah/Geschiedenis door

De Erfgenamen van de Khawaarij in deze Eeuw.

Eén van de fundamenten waarop Djamatoet-Takfier al-Hiedjrah is gefundeerd, is ontwijking en vervreemding van de samenlevingen, met als argument dat deze samenlevingen (geheel en al) ongelovig (kaafir) zijn! Daarom is het belangrijk om iets van de basisprincipes en kenmerken van deze groep te leren kennen zodat een moslim die de Waarheid zoekt, gewaarschuwd is tegen vervalling in hun vangnetten en de belijding van hun methodiek, hetgeen een methodische voortzetting is van de eersten der Khawaarij.

Djamaa’atoet-Takfier wal Hiedjrah is een voorbeeld van de manifestatie van de Khawaarij in deze tijd, zij noemen zichzelf ‘de moslimgroep.’ (Djamaa’atoel Moslimien) omdat zij net zoals elke andere sekte beweren dat zij (alleen) op de waarheid zitten.

Deze groep is voor zover bekend niet meer aanwezig in de vorm zoals het in plusminus 1390 N.H. (1970 N.C.) in wezenlijkheid was. Alleen ontgaat het niemand dat hun ideeën en principes min of meer voortduren en zich ontplooien in de nu aanwezige sekten zoals: Djamaa’atoel Ichwaan al Moeslimien, al-Qoetbieyyah (de volgelingen van de methodiek van Sayyid Qoetb), as Soeroerieyyah (de volgelingen van de methodiek van Mohammed Soeroer) en in een aantal andere sekten die door moslims zijn gesticht.

Lees het hier:  Djamaaah takfier wal hidjrah.docx

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

Meeste recente van Aqidah

Ga naar Boven