Al het goede zit in het navolgen van de Selef

Debat tussen Sulaymaan al-‘Ulwaan en Shaykh Maahir al-Qahtani over de betekenis van ‘Koefr doena Koefr.

in Aqidah/da'wah/Terrorisme door

Door As-Shaych Maahir bin Dhaafir al-Qahtani, Hafidahoellaah.

As-Salaamoe ‘alaykoem wa rahmatoellaahi wa barakaatoeh, voorts..

Aan het einde van het leven van ash-Shaych al-‘Allaamah Muhammad Saalih al’Uthaymien heb ik al-Qasiem kunnen bezoeken, ten tijde van zijn ziekte, Rahiemmahoellaah. En ik trof hem niet aan in al-Djaami’ al-Kabier (Moskee) in ‘Unayza, dit doordat hij op reis was voor revalidatie, zoals (dit) mij gezegd werd in Riyaad.

Op dat moment bedacht ik mij om Sulaymaan al-‘Ulwaan te bezoeken in zijn huis, (dus) ik vroeg naar hem en ik werd naar hem verwezen. En dat was na het gebed van ad-Dohr en het moment waarop ik hem bezocht op die dag viel samen met een les (die gegeven werd) door hem.

Dus ik ging naar binnen samen met de (anderen) die naar binnen kwamen, en nam mijn plaats in. En de kamer raakte vol met aanwezigen. Ik hoorde hem (al-‘Ulwaan) praten over wat betrekking heeft op de Joden en Christenen vanuit het opzicht dat het verboden is om op hen te lijken in de kledingdracht of andere (zaken). Toen hij klaar was met zijn woord vroeg ik om toestemming voor een dialoog. Hij dacht wellicht dat ik iemand van de vraagstellers was. Dus ik koos in de dialoog met hem een grote kwestie uit welke door vele jongeren opgeheven en bekend gemaakt wordt, en dat is:

“het ongelovig verklaren van de regeringsleider, onbegrensd, wanneer deze niet regeert met wat Allaah heeft nedergezonden.” 

En deze man had een kwaadaardige innovatie geïnnoveerd in het begrip van de woorden van Ibn Abbaas, hij noemde dit in het boek ´Nawaaqid al-Imaan´(De tenietdoeners van Imaan)[1] vanuit zijn (eigen) redenering.

[1] SN: Juiste titel is: At-Tibyaan Sharh Nawaaqid al Islaam.

Lees het volledige debat hier in pdf: Ulwaan debat.docx

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

Meeste recente van Aqidah

Ga naar Boven