Al het goede zit in het navolgen van de Selef

Hoe test je jezelf: Nodig ik uit naar mezelf of naar de religie van Allaah?

in da'wah/Tazkiyyah door

Door al-Imaam al-‘Allaamah Saalih al-Fawzaan, Hafidahoellaah.

En waarschijnlijk stelt iemand de vraag, hoe weet ik of ik (nu) uitnodig naar Allaah of naar mezelf? Er wordt tegen hem gezegd: kijk naar jezelf ( reflecteer): koppel je de mensen aan jezelf? Word je boos als iemand jou laat en weggaat terwijl hij zich op het rechte pad bevindt? Of ben je (in tegendeel) blij, blijf je blij en is dit iets aangenaams voor jou? Namelijk dat een persoon op het rechte pad is, ook al is hij van jou weggegaan?

Dus als je hem niet op het goede ziet, behalve als hij zich tot jou wendt en je bekijkt hem (alsof hij) op het slechte is omdat hij jou gelaten heeft ondanks dat hij op het rechte pad is… Dan wil dit zeggen dat je naar jezelf uitnodigt en niet naar Allaah Soebhaanahoe wa Ta’aala. En als je verwacht dat hij je van nuttige zaken voorziet of dat je van hem profiteert in dit werelds leven en je wilt hen rondom jou heen verzamelen (weet dan) dat je naar jezelf uitnodigt en dat je dan niet uitnodigt naar Allaah Zijn religie.

Maar mocht je de mensen ( daarentegen) uitnodigen naar het vasthouden aan Het Boek van Allaah en De Soennah van De Boodschapper  van Allaah  صلى الله عليه وسلم  middels de methodologie van de Vrome voorgangers رضي الله عنهم en je wordt blij als je een persoon ziet vasthouden aan deze weg, ongeacht of hij bij jou is of bij iemand anders dan jou vanonder Ahloe-soennah (weet dan) dat je uitnodigt naar Allaah en niet naar jezelf. Tevens wanneer je geen gunst verwacht van de mensen in dit werelds leven. Je wilt geen hoofd zijn van een partij of gemeenschap waarbij er loyaliteit en haat is omwille van jou. Je wilt enkel dat de mensen zich vasthouden aan De Religie van hun Heer en dat zij dit rechte pad bewandelen (de correcte methodiek) en je wilt dat deze methodologie zuiver en rein blijft, op dat moment ben je aan het uitnodigen naar Allaah Soebhaanahoe wa Ta’aala.

Vertaald door: Mourad Aboe ‘Aberahmaan al-Maghribie, Hafidahoellaah.

Bron: Al ajwibatoel moefieda van Shaykh Saalih al-Fawzaan, blz 83.

Lees hier in pdf: Hoe test je jezelf Nodig ik uit naar mezelf of naar de religie van Allaah.docx

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

Meeste recente van da'wah

Ga naar Boven