Al het goede zit in het navolgen van de Selef

Onze Shaykh de ‘Allaamah Al-Albanie en de koning (van Marokko) Hassan de 2e.

in Geschiedenis door

Door As-Shaykh ‘Aasim al-Qaryoetie, Hafidahoellaah.

De Historicus ‘Abdel-Haadie at-Taazie vermeld dat destijds toen Shaykh Al-Albanie een bezoek bracht in Marokko; dat hij (At-Taazie) gesproken had met de koning Hassan de 2e (Rahimahullaah) betreft het bezoek van Al-Albanie om hem een koninklijk ontvangst aan te bieden. En ik (At-Taazie) sprak met de koning over zijn status en aanzien en daarop besloot de koning om hem koninklijk te ontvangen met 3 begeleidende wagens, en hij kreeg plek in een 5 sterrenhotel. Dit allemaal op de kosten van de staat, en hij kreeg ook toegang tot andere zaken, zoals toegang tot de koninklijke bibliotheek waarin hij toegang kreeg tot manuscripten met toestemming van de koning.

Ik (At-Taazie) was blij en ik bedankte de koning voor zijn gastvrijheid. Daarna nam ik contact op met Al-Albanie zodat ik hem blijde tijdingen zou geven, hij (Al-Albanie) werd hierop heel erg boos dat ertoe leidde dat hij al deze vrijgevigheid afwees! Behalve hetgeen dat de manuscripten betrof.

En hij (Al-Albanie) zei: “Als je vrijgevig wilt zijn voor mij; geef mij dan je auto. Wat betreft het overnachten dan zal ik bij een aantal geleerden blijven in de steden die ik zal bezoeken.”

Lees hier verder:

Onze Shaykh de ‘Allaamah Al-Albanie en de koning (van Marokko) Hassan de 2e.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

Meeste recente van Geschiedenis

Ga naar Boven