Al het goede zit in het navolgen van de Selef

Djihād in de Islām 

in Fiqh door

Een wetenschappelijk kijk naar de voorwaarden en regels en een antwoord op een aantal misvattingen hieromtrent.

Dit artikel is jarengeleden gepubliceerd en voor het algemene profijt publiceren wij het nogmaals. Moge Allaah het van profijt laten zijn voor de moslims. Amien.

Het is voor de meesten van ons niet onopgemerkt gebleven waar de Oemmah mee getroffen is de laatste periode. De verschrikkelijke situatie die zich afspeelt in Syrië is ons allen bekend, moge Allāh onze broeders en zusters beschermen, en hun situatie verbeteren. En wij vragen Hem om de kāfir Assad te vernietigen, en om Syrië te bevrijden van zijn onrecht, en om het Woord van Allāh het allerhoogste te laten zijn.

Allāhoemma āmien.

Door deze verschrikkelijke situatie in Syrië, zien wij dat er helaas vele onwetenden opgestaan zijn, en zijn begonnen om zichzelf uit te spreken over deze situatie op basis van onwetendheid, fanatisme, en emotionele onzinnige praatjes. Sommige van deze onwetende dwazen zijn opzettelijke misleiders, en anderen zijn zelf misleid en op een dwaalspoor gezet, en laten hierdoor ook anderen dwalen.

Helaas worden veel moslimjongeren door dit soort dwaallichten misleid, zij raken beïnvloed door deze figuren die zichzelf profileren in de media, via youtube, met allerlei praatjes die niet gestoeld zijn op een juist begrip van de Islamitische Sharī’ah. Sommige van deze jongeren zetten zelfs hun levens op het spel, denkenden dat zij hiermee Allāh en Zijn religie ondersteunen, en wij vragen Allāh om hen te belonen voor hun zuivere intenties, en om hen te vergeven voor hun daden die niet overeenkomen met de Zuivere Soennah van de Boodschapper van Allāh, sallallaahoe ‘alaayhi wa sallaam.

Wij hebben dit artikel samengesteld om meer duidelijkheid te scheppen omtrent dit belangrijke onderwerp, waar veel moslims zich geen raad mee weten. Zoals bijvoorbeeld ouders die geen antwoorden kunnen geven op de vragen van hun kinderen die beïnvloed zijn door de vele valse uitnodigers naar een verstoord beeld van de Djihād, als ook vele imaams in de moskeeën, die ook vaak geen gepaste antwoorden kunnen verschaffen aan de gedreven moslimjeugd, die met al hun goede intenties graag iets willen betekenen voor de Islām, en het onrecht wat de moslims wordt aangedaan willen bestrijden.

  • Fatwa van Moeftie ‘Abd al-‘Azīz aal ash-Shaykh omtrent de situatie in Syrië;
  • Antwoord op diverse misvattingen omtrent Djihād;
  • Uiteenzetting van de regels en voorwaarden voor de Djihād volgens de Sharie’ah

Wij vragen Allāh om deze kleine daad van ons te accepteren, en om het zuiver en alleen voor Zijn Edele Gezicht te laten zijn.

 Beheer Selefienederland

Lees het hier:

jihaad in de islaam 1.2

Tags:

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

Meeste recente van Fiqh

Ga naar Boven