Lees advies

 • Bronnen voor 'Aqiedah

  Een leerzaam artikel met basisinformatie omtrent de bronnen waar de moslim zich op dient te baseren als het gaat om zijn geloofsleer

  lees verder

  Verschillen tussen de geleerden

  Dit artikel gaat in op de bekende misvatting dat de meningsverschillen tussen de geleerden een barmarhtigheid zouden zijn.

  lees verder

 • Algemene stelregels

  Het beter kennen van de Schepper vereist het beter kennen van Zijn Namen en Eigenschappen, dit artikel leert je de belangrijke basis.

  read more

  De achtergrond vd uitnodigers

  Belangrijk advies van Shaykh Saalih al-Fawzaan betreft het goed kijken van wie je jouw kennis neemt!

  read more

Moelakhas al-Fiqhi De etiketten van het toiletteren

Washing-hands

Weet - moge Allâh mij, jou en alle moslims succes schenken – dat onze religie, compleet en volmakend is; het heeft niets gelaten van hetgeen de mensen nodig hebben in hun religie en wereldse leven, of het heeft het verduidelijkt. En daartoe behoort de etiketten van het toiletteren, om zo de mens, welke Allâh heeft bevoordeeld boven de dieren, te onderscheiden. Onze religie is een religie van schoonheid en reinheid; aldus bestaan er wettelijke etiketten die verricht worden bij het binnentreden van het toilet, tijdens het toiletteren en bij het naar buiten gaan.

Lees meer

de siwâk en de eigenschappen van al-fitrah

siwaak

In dit artikel wat afkomstig is uit het prachtige fiqh-werk van ash-Shaykh Saalih al-Fawzaan  genaamd 'Moelakhas al-Fiqhie' wordt er ingegaan op het belang van de Siwaak en de eigenschappen van de fitrah (de natuurlijke aanleg van de mens). Zoals de Boodschapper van Allaah - sallallaahoe 'alayhie wa sallam - zei : "Vijf zaken behoren tot al-fitrah: de besnijdenis, het verwijderen van het schaamhaar, het inkorten van de nagels, het afplukken van de okselharen, en het inkorten van de snor". 

Helaas zijn vele moslims vandaag de dag onwetend over deze belangrijke eigenschappen van de fitrah, en zijn zij afgeweken ervan. Dit door onwetendheid en door invloeden van de ongelovige volkeren. Dit toont het belang aan van dit artikel opdat de moslims terug kunnen keren naar de zuivere en correcte natuurlijke aanleg en de leiding van de Boodschapper van Allaah - sallallaahoe 'alayhie wa sallam.

Lees meer

Shaykh Sulaymaan al-'Ulwaan Het niet regeren met de Sharie'ah

takfir

Dit artikel is een vertaling van een debat dat heeft plaatsgevonden tussen ash-Shaykh Maahir ibn Dhaafir al-Qahtanie en ash-Shaykh Sulaymaan al-'Ulwaan. In dit debat wordt er ingegaan op het onderwerp van het niet regeren met de wetten van Allaah. Waarbij ash-Shaykh Sulaymaan al-'Ulwaan een fanatieke promoters is van onbegrensde takfier, waarbij alle leiders die niet regeren met de wetten van Allaah meteen tot koeffaar (ongelovigen) worden bestempeld. Dit doet hij aan de hand van een geinnoveerd begrip van de woorden van Ibn 'Abbaas - radiya Allaahoe 'anhoe. Dit alles zal duidelijk naar voren komen bij het lezen van dit artikel, bi idhnillaah. 

Lees meer

Onze keuze

WhatsApp server

 

Volg ons op twitter

  

Nieuw E-Boek

Nieuw E-Boek

Nieuw E-Boek

Nieuw E-Boek

Audios

 • Audio archief