Lees advies

 • Bronnen voor 'Aqiedah

  Een leerzaam artikel met basisinformatie omtrent de bronnen waar de moslim zich op dient te baseren als het gaat om zijn geloofsleer

  lees verder

  Verschillen tussen de geleerden

  Dit artikel gaat in op de bekende misvatting dat de meningsverschillen tussen de geleerden een barmarhtigheid zouden zijn.

  lees verder

 • Algemene stelregels

  Het beter kennen van de Schepper vereist het beter kennen van Zijn Namen en Eigenschappen, dit artikel leert je de belangrijke basis.

  read more

  De achtergrond vd uitnodigers

  Belangrijk advies van Shaykh Saalih al-Fawzaan betreft het goed kijken van wie je jouw kennis neemt!

  read more

Moelakhas al-Fiqhi De etiketten van het toiletteren

Washing-hands

Weet - moge Allâh mij, jou en alle moslims succes schenken – dat onze religie, compleet en volmakend is; het heeft niets gelaten van hetgeen de mensen nodig hebben in hun religie en wereldse leven, of het heeft het verduidelijkt. En daartoe behoort de etiketten van het toiletteren, om zo de mens, welke Allâh heeft bevoordeeld boven de dieren, te onderscheiden. Onze religie is een religie van schoonheid en reinheid; aldus bestaan er wettelijke etiketten die verricht worden bij het binnentreden van het toilet, tijdens het toiletteren en bij het naar buiten gaan.

Lees meer

Tien Richtlijnen voor het opdoen van kennis

kennisopdoen

Dit is een kort woordje in het verduidelijken van belangrijke fundamenten waar een persoon behoeftig aan is die het pad naar het zoeken naar kennis bewandelt. Degene die snakt naar het zoeken van kennis en de wil heeft het te krijgen, hij zou zichzelf moeten houden aan de tien steunpilaren en principes die vermeld worden in dit boekje

Lees meer

Straf van besteniging voor overspel

sten

De Islamitische wetgeving is gekomen voor het behoud van de vijf noodzakelijkheden : De religie,de ziel, de eer, het bezit, en het nageslacht. En dit d.m.v. het voorschrijven van strafwetten, en repressieve sancties voor degene die inbreuk maakt in deze noodzakelijkheden. En hiertoe behoort het stenigen van de getrouwde overspelpleger. Ash-Shaykh Saalih al-Fawzaan verduidelijkt dit feit in dit artikel.

Lees meer

Volg ons op Facebook

 facebook logo-300x300

Volg ons op twitter

  

Nieuw E-Boek

Nieuw E-Boek

Nieuw E-Boek

Nieuw E-Boek

Audios

 • Audio archief